22 Nisan 2015 Çarşamba

Patlıcan Oturtma Tarifi

Malzemeler;
1 kilo patlıcan
300 gram kıyma
1 tane büyük soğan
2 tane sivri biber
1 tane domates
Yarım bağ maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Sos için;
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı;
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletelim...yağı tavaya koyalım yemeklik doğradığımız soğanı hafifçe kavuralım,biberleride doğrayıp ilave edelim biraz kavurup kıymayı ekleyelim baharatlarını ekleyelim domatesi rendeleyip koyalım maydanozu ve sarımsağıda doğrayıp koyalım ve bir kaç dakika daha kavurup altını kapatalım...patlıcanları süzelim ve ister yuvarlak ister benim yaptıgım gibi dikdörtgen şekilde keselim ben patlıcanları boyuna üçe kesip enine dörde böldüm ve kızgın yağda kızartalım fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine alalım...ben tencerede yaptım isteğe göre fırındada yapabilirsiniz...patlıcanların yarısını tencereye dizelim ve kıymalı harcı heryere dağıtarak yayalım üzerine kalan patlıcanları dizelim ve sıcak suyu kaseye alıp salçayı karıştırarak ezelim tuzunu da koyup bu sosu yemeğimizin üzerine dökelim ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim...Afiyetler olsun...