6 Mart 2015 Cuma

Balkabaklı Cezerye


Malzemeler;
2 dilim bal kabağı
1 çiftli paket petibör bisküvi
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı;
Öncelikle kabakları rendeleyip 1 çay bardağı kadar suyla pişirelim. İyice yumuşayınca bir kaba alalım içine bisküvileri ufalayıp koyalım  ve diğer tüm malzemeleri koyup güzelce yoğuralım. Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp, Hindistan cevizine,fındığa ,kakaoya ve fıstığa bulayalım. Servis yapalım.

5 Mart 2015 Perşembe

Patates Çorbası


Malzemeler;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 tane soğan
4 tane patates
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı süt

Yapılışı;
Öncelikle tereyağını tencereye koyalım ve eritelim sıvıyağı da ekleyelim iki kaşık unu kokusu çıkana kadar kavuralım küp küp doğradığımız patatesleride ekleyip karıştıralım..suyunu ve tuzunu koyalım..
patatesler pişince sütümüzü ekleyip beş dakika kaynatıp kapatalım...ılınınca blenderla ezelim ve sıcak servis yapalım... Afiyet olsun

4 Mart 2015 Çarşamba

Kereviz Salatası


Malzemeler;
Küçük 1 tane kereviz
1 kase süzme yoğurt
1 çay bardağı ceviz
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;

Kerevizi soyalım ve her yerine limon sürelim kararmasın diye rende yapalım. Bir kapta yoğurdu ezdiğimiz sarımsağı ve tuzu çırpalım kerevizleri sıkıp bu karışıma ekleyelim cevizi de ekleyip karıştıralım. Kerevizin taze güzel yeşilliklerin dende ince kıyıp ekleyebilirsiniz ,İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun


3 Mart 2015 Salı

Peynirli Milföy Böreği


Malzemeler;
1 paket milföy hamuru
1 kase peynir
1 tane yumurta
Çörek otu
Yapılışı;
Milföy hamuru buzlukta ise çıkartalım yumuşasın. Milföylerin arasına peynir koyalım ve üçgen şekilde kapatalım üzerine yumurta sürüp çörek otu serpelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun

2 Mart 2015 Pazartesi

Tavada Sardalya


Malzemeler;
1 kilo sardalya
1 kase mısır unu
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı;
Öncelikle balıkları güzelce temizleyelim ve bol suyla birkaç kez yıkayalım süzülmesi için bekletelim. Yada temizlenmiş balığı alıp iyice yıkayalım. Tepsiye mısır ununu dökelim ve balıkları güzelce bulayalım ve tuzlayalım 3 yemek kaşığı yağı tavaya koyalım ve kızdıralım balıkları kuyrukları içe gelecek şekilde yuvarlak dizelim ve istenildiği şekilde az veya çok kızartalım ve çevirelim düz tabağa döndürüp servis yapalım.afiyet olsun.

1 Mart 2015 Pazar

Etli Kuru Fasulye Tarifi


 Malzemeler;
1 kase kuru fasulye
1 tane büyük soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 kase kuşbaşı et

1 yemek kaşığı tuz
Sıcak su
Yapılışı;
Bir gece önceden fasulyeyi suya koyalım ve şişirelim. Çelik tencereye küçük doğranmış soğanı ve yağı koyalım soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım eti de koyalım ve karıştıralım salçayı,tuzu ve süzüp yıkadığımız fasulyeyi de ekleyelim şöyle bir karıştırıp sıcak su ekleyelim ve kısık ateşte pişirelim. Ara sıra kontrol edelim suyunu çekmişse sıcak su ekleyebiliriz.