28 Şubat 2015 Cumartesi

Ispanak Ve Pırasa Kavurma


Malzemeler;
Yarım kilo ıspanak
Yarım kilo pırasa
2 tane büyük soğan
1 kaşık salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
3 kaşık sıvı yağ
3 tane yumurta
Yapılışı;
Ispanağı ve pırasayı temizleyelim  ve güzelce yıkayalım, Süzülen sebzeleri ufak ufak doğrayalım, tavaya yağı ve yemeklik doğranmış soğanları koyalım kavuralım soğanlar hafif pembeleşince salçayı ve sebzeleri koyalım ve tüm baharatları da ekleyelim suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim suyu azsa sıcak su ekleyelim pişince üç yerine yumurtaları kıralım ve sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun

24 Şubat 2015 Salı

Patates Salatası Tarifi


Malzemeler;
1 kilo patates
Bir bağ maydanoz
Bir bağ dereotu
2 tane kırmızı soğan
1 dal yeşil soğan
3 kaşık zeytin yağı
1 tane limonun suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı;
Öncelikle patatesleri güzelce yıkayalım ve bol suyla haşlayalım. Haşlanan patatesleri küp küp doğrayalım ve yağı baharatları ekleyelim. Soğanı ince yarım ay şeklinde doğrayalım yeşillikleri de ince doğrayıp hepsini patatese ilave edelim. Limonu sıkıp tuzla karıştıralım ve salatamıza ekleyelim. Afiyet olsun

23 Şubat 2015 Pazartesi

Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler;
5 yemek kaşığı tarhana
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
 1 yemek kaşığı tuz
1,5 litre kadar su
2 diş sarımsak
Yapılışı;
Ben farklı olarak tarhanayı kavurarak yapıyorum. Öncelikle tencereye yağı koyuyoruz sarımsağı rendeleyip biraz kavuralım salçayı ve tarhanayı da ekleyelim birazcık kavurup yavaşça soğuk su ilave edelim ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım ki topak olmasın tuzunu da ekleyelim hafif katılaşınca altını kapatalım.

22 Şubat 2015 Pazar

Ispanaklı Mini Börek


Malzemeler;
2 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
İçi İçin;
Yarım kilo ıspanak
1 kase lor
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin;
Yumurta sarısı
Yapılışı;
Öncelikle yufkanın birini tezgaha serelim, yağı ve sütü bir kapta karıştıralım ve yufkanın her yerine sürelim ikinci yufkayı üzerine serelim onun her yerini de sütle yağ karışımından sürelim önce dörde bölünür sonra her parça sekize bölünür böylelikle otuz iki parça olur. Ispanakları yıkayıp doğrayalım suyunu çekene kadar pişirelim altını kapatınca loru ve tuzu ekleyelim. Yufkaların geniş tarafına harçtan koyalım ve sigara böreği gibi saralım uç kısmını yağlı karışıma batıralım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim yumurta sarısı sürelim ve sıcak servis yapalım.