18 Nisan 2015 Cumartesi

Yumurtalı Fasulye Mıhlası


Malzemeler;
Yarım kilo taze fasulye
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek Kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salca
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber 
Omlet İçin;
1 kasik tereyağı 
2 yumurta 
Yapılışı;
Öncelikle fasulyeleri civil yani bir tane fasulyeyi önce enine üç parçaya sonra uzunlamasina üç parçaya jülyen usulü keselim ve 20 dakika kadar haşlıyalım ve tavada Soğanları küçük küçük doğrayıp yagda kavuralim salçayı ve baharatları ekliyip haslanan fasulyeyide ekliyip biraz kavuralim diger tarafdanda yumurtalar cırpıp omlet tavasinda tereyağıyla omlet yapalım ve kavurdugumuz fasulyeyi üzerine yayalım ve duz servis tabagina çevirelim AFİYET OLSUN

12 Nisan 2015 Pazar

Beşamel Soslu Tavuklu Mantar


Malzemeler;
Yarım kilo mantar
1 tane piliç göğüs
4 tane sivri biber
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Beşamel Sosu;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı;
Yağı tavaya koyalım yemeklik doğradığınız soğanı koyup hafif kavuralım biberleri doğrayıp koyalım onlarıda kavurup küp küp doğradığımız tavukları koyup kavurmaya devam edelim mantarları doğrayıp koyalım ve salçayı tüm baharatları koyalım mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavuralım ve kapatıp borcama alalım...küçük bir tencereye yağı ve unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım sütü ekleyip çırpma teliyle çırparak pişirelim tuzunu ve karabiberini atalım ve katılaşınca kapatalım...
Biraz ılınınca mantarların üzerine gezdirerek dökelim 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun...