13 Mart 2015 Cuma
Yufkalı Çıtır Sosis
EEEvettttttt şimdi sırada çocuklarımızın bayılarak yiyeceği bir lezzet var... yapımı çok kolay ama görüntüsüde bir okadar güzel..çocuklarımızı biraz şımartalım...
Malzemeler:
10 adet kadar kalın sosis
1 yufka
Ayçiçek yağı
Kürdan
Yapılışı:
Yufkayı tezgaha serelim hafif ucunu katlayalım ve sosisleri peşpeşe sıralayıp dizelim sıkıca saralım ve iki santim genişliğinde keselim ve kürdanlara batıralım kızgın yağda önlü arkalı kızartalım öncelikle peçetenin üzerine alıp yağnını çektirip daha sonra servis tabağına alalım...Afiyet olsun
12 Mart 2015 Perşembe
Humus Tarifi
Malzemeler:
3 su bardağı nohut
2 diş sarımsak
1 çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Nohutu bir gece önceden ıslatıp bekletelim..Ertesi gün suyunu süzüp tekrar su ekleyip düdüklüde bir saat kadar pişirelim,pişince ılınmasını bekleyelim ve blendrdan geçirelim eger elle ezicekseniz muhakkak nohutun kabuklarını soyalım..Nohutları püre haline getirelim üzerine sarımsağı ezip ekleyelim,tuzu,zeytinyağını,limon suyunu,tahinide ekleyelim..Toz biberin yarısınıda ekleyelim,ayırdığımız pişme suyundan kıvamına göre 1 çay bardağı ekleyip karışıma iyice ezerek karıştıralım...Kaşıkla alıp servis tabağına koyup üzerine kimyon ve sumak serpelim..1-2 kaşık sıvıyağı ısıtıp toz biberi ekleyip kızdıralım ve mezemizin üzerine gezdirelim..ben dere otu ve limon dilimleriyle süsledim...istege göre süsleyip servis yapalım...afiyetler olsun..
11 Mart 2015 Çarşamba
Peynirli Sarma Börek
Malzemeler;
3 tane yufka
1 kase kaşar loru
1 kase sıvı yağ
Üzeri İçin;
1 tane yumurta
Susam
Yapılışı;
Birinci yufkayı alalım ve düz bir yere serelim. Sigara böreği şeklinde 8 eşit parçaya bölelim ve fırçayla yağ sürelim geniş tarafa loru koyalım ve sigara böreğinden biraz daha geniş bir şekilde saralım. Üzerine yumurta sürelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve susam dökelim 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
9 Mart 2015 Pazartesi
Yulaflı Bisküvili Havuçlu Toplar
Çok kolay ve aşırı derecede lezzetli bir tatlı...
Fırın derdi olmadan onbeş dakikada hazırlayabiliceğiniz tarif..
Ben kızımın doğum gününe yaptım ve bu şekilde süsledim...mutlaka deneyin derim
Malzemeler;
3 paket yulaflı bisküvi (3 lü paket)
3-4 tane havuç
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kadar ceviz veya fındık
Üzeri İçin;
1 çay bardağı hindistan cevizi
damla çikolata yada çakıl taşı
Yapılışı;
Havuçları rendeliyelim ve şekerle birlikte ocakta suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Soğumaya bırakalım.bisküvileri ve cevizi robottan geçirelim ve bir kaba alalım..
Havucuda ekleyelim sütüde yavaş yavaş ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.
Süt az gelirse ekleyebilirsiniz, yuvarlanacak kıvama gelmeli..
Elimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde toplar alalım ve yuvarlıyalım..
Heryerini hindistan cevizine bulayıp,çakıl taşlarıyla süsleyelim..
Dolapda dinlendirip servis yapalım..Afiyetler olsun..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)