21 Şubat 2015 Cumartesi

Çikolata Soslu Kek


Malzemeler;
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
2-2,5 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Çikolata sosu;
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
hindistan cevizi
Yapılışı;
Öncelikle yumurtaları ve şekeri mikserle köpürene kadar iyice çırpalım,sırasıyla diğer malzemeleri de koyup çırpalım yağlanmış kek kalıbına dökelim ve 180 derece fırında pişirelim. Kürdan testiyle bakıp anlayabiliriz pişdiğini. Küçük bir tencerede sütü,suyu,şekeri,kakaoyu ve unu koyalım çırparak kısık ateşte pişirelim katılaşınca altını kapatalım, çok katı olursa sütle biraz açabiliriz kıvamını. Keki ters çevirelim ve her yerine çikolata sosu sürelim ve süsleyelim.

20 Şubat 2015 Cuma

Patatesli Omlet Tarifi


Malzemeler;
2 tane patates
3 tane yumurta
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tuz
istege bağlı baharat


Yapılışı:Öncelikle patatesleri soyalım,yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Yumurtaları tuz atıp çırpalım patatesleri kızartalım başka bir tavaya kızarttığımız patatesleri koyalım zaten yağda kızardıkları için bir daha yağ koymuyorum altını açalım ve yumurtayı gezdirerek her yerine dökelim ve pişirelim sıcak sıcak servis yapalım.

19 Şubat 2015 Perşembe

Kaşık Dökmesi Tarifi



Malzemeler;
2 tane yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Öncelikle yumurtaları,yağı,yoğurdu bir kaba alalım ve iyice çırpalım, diğer malzemeleri de ekleyelim ve tekrar güzelce çırpalım üstünü örtüp yarım saat kadar dinlendirelim. Teflon tavayı ocağa koyalım ve çok az sıvı yağ sürelim 1 çay kaşığı kadar, kızdıralım ve harcımız dan 1 yemek kaşığı dökelim önlü arkalı kızartalım harç bitene kadar bu işlemi yapalım. Ve kaşık dökmesini sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun

18 Şubat 2015 Çarşamba

Karnabahar Yemeği


Malzemeler;
Küçük bir tane karnabahar
1 kase kıyma
1 tane büyük soğan
2 tane havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Tencereye yağı koyalım ince doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım kıymayı da ekleyelim ve biraz daha kavuralım havuçları halka halka doğrayıp onu da katalım salçayı da ekleyelim temizleyip dallarını ayırdığımız karnabaharı da ekleyelim malzemeyi karıştırıp üzerini örtecek şekilde sıcak su ekleyelim tuzunu da atıp karnabaharlar yumuşayana kadar pişirelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.

17 Şubat 2015 Salı

Sultan Lokumu Sarması


Malzemeler;
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yağ

Arası İçin;
1 paket kakaolu kremşanti
Üstü İçin;
Bolca hindistan cevizi
Yapılışı;
Öncelikle tencereye sütü,unu,şekeri koyalım ve sürekli karıştırarak pişirelim,katılaşınca vanilya ve yağı ekleyelim kapatalım biraz ferahlasın. Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi dökelim ve soğuyan muhallebiyi gezdirerek dökelim sonra kaşıkla yayalım. Üzeri için kakaolu kremşantiyi yapalım ve onuda muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim ve onuda yayalım bir gece dolapta bekletelim. Önce enine dörde bölelim sonra boyuna dört bölelim ve kestiğimiz dilimleri rulo yapalım ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun


16 Şubat 2015 Pazartesi

Kavurma Makarna


Malzemeler;
1 paket fiyonk makarna
2 yemek kaşığı  tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket et bulyon
1 yemek kaşığı tuz
Kaynar su

Üzeri için;
sarımsaklı yoğurt
Sosu İçin;
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı su
Yapılışı;
Öncelikle yağı koyalım eritelim makarnayı da ekleyip sürekli karıştıralım ve et suyunu koyalım pembeleşince kaynar suyu yüzüne çıkacak kadar ekleyelim tuzunu da atalım ve pişirelim su yetmezse sıcak su ilave edebiliriz. Ilınınca tabağa alalım ve sarımsaklı yoğurt döküp üzerine sos gezdirelim. Afiyet olsun.

15 Şubat 2015 Pazar

Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler;
5-6  sap  pırasa
2 tane havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı kadar su
Yapılışı;
Pirinçleri yıkayalım ve süzelim. Pırasanın isteğe göre yeşil yerlerini kesip atalım ve pırasanın üst kabuğunu da kesip atalım. Pırasaları yıkayalım ve iki parmak kalınlığında doğrayalım,havuçları bıçakla kazıyıp ince doğrayalım ve tencerede yağı kızdıralım havuçları biraz kavuralım pırasayı da ekleyelim ve kapağını kapatalım. Orta ateşte beş dakika kendi kendilerine kavrulsunlar,diğer tarafta suya,tuzu,şekeri,unu ve limonu ilave edip karıştıralım bu karşımı pırasaların üzerine gezdirelim. Havuçların yumuşamasına yakın pirinci ilave edelim ve pişirelim.