3 Nisan 2015 Cuma

Menemenli Gözleme



  • Malzemeler;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • aldığı kadar un..... 
  •  İçi için;
  • 2 tane soğan
  • 6 tane biber
  • 4 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve üzerlerini yağlamak için küçük kaseyle sıvı yağ.......... 
  • YAPILIŞI;
  • Öncelikle kulak memesi kıvamında hamurumuzu yoğuralım ve 1-2 saat bekletelim..bir kaba soğanı ,biberi ve domatesi küçük küçük doğrayıp tuzunu ve yağını ekliyip karıştıralım,çigden koyacağız..mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ve merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım arasına 3-4 kaşık menemenden koyup üçgen şekilede kapatalım altı kısık kızgın tavada çift taraflı kızartalım,kızaran tarafına fırçayla sıvıyag sürüp çevirelim veeeeeeeeeeee AFİYETLE YİYELİM BAL ŞEKER OLSUN 

1 Nisan 2015 Çarşamba

Çikolata Soslu Mozaik


  • Malzemeler;
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 kaşık kakao
  • 5 kaşık şeker
  • 1 su bardağına yakın süt...
  •  Üzeri İçin;
  • 1 paket çikolata sosu...
  •  Yapılışı;
  • Derin bir kapta öncelikle bisküvileri ufalıyalım vee diğer tarafta yağı eritelim içine sütü şekeri ve kakaoyu koyup çırpalım ve bisküvilerin üzerine dökelim iyice yoğuralım kıvamına göre süt ekleyebilirsiniz...servis yapacağımız tabağa elimizle bastırarak şekil verelim ben altını tabak gibi düz yapıp yanlarını kalın ve yüksek yaptım veeeee çikolata sosunu yapalım üzerinde 2,5 su bardağı yazıyor biz 2 su bardağı sütle yapalımki biraz koyu bir kıvamı olsun,ilk sıcağı çıkınca pastamızın üzerine dökelim vee ceviz ,fındık neyiniz varsa onunla süsleyip dolapta 2 saat kadar bekletelim harika bir lezzetttttttttt AFİYET OLSUN...............

30 Mart 2015 Pazartesi

3 2 1 Poğaça Tarifi

Malzemeler;
4 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
3 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin;
beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için;yumurta
Yapılışı;
Un hariç tüm malzemeyi koyalım unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım yumaşıcık bir hamur olacak...Yoğurduğumuz hamuru dolapda yarım saat kadar dinlendirelim...Ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirelim normalde bu poğaça yuvarlak ve galeta unlu olur ama benim ev halkı galeta unlu sevmiyor onun için normal şekil verip yumurta sürdüm isteğe göre susam ve çörek otu serpebilirsiniz...180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim...yumaşacık bir poğaça oluyor...