14 Şubat 2015 Cumartesi

Un Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler;
1 paket oda ısısında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki yağı bir kaba alalım ve üzerine un hariç diğer malzemeleri koyalım tüm malzemeyi birbirine yedirelim yavaş yavaş un ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. 180 derece fırında pişirelim çatalla kontrol edebiliriz hamur sertleşmiş ise kurabiyeler olmuştur kızarmasına gerek yok biraz ılındıktan sonra üstlerine pudra şekeri dökerek servis yapalım

13 Şubat 2015 Cuma

Sevgililer Günü Pastacıkları


Malzemeler;
2 paket petibör bisküvi

4 yemek kaşık şeker

4 yemek kaşık kakao

2 yemek kaşığı margarin

1,5 su bardağı kadar süt

Yapılışı; 
Yağı bir kapta eritelim ve başka bir bisküvileri elimizle ufalıyalım üzerine şekeri,kakaoyu ve erittiğimiz yağı dökelim sütü azar azar ilave ederken yoğurmaya başlıyalım kıvamı yumuşacık oluncaya kadar süt ekleyelim ve iyice yoğuralım mermerde elimize elma büyüklüğünde toplar alıp bastırarak yayalım ve kalıplarla şekillendirelim evde neyimiz varsa ben frambuazlı sos kullandım üstlerine sıkarak servis yapalım...ben bu pastayı sevgililer günü için yaptım...
ağzınız hep tatlı veeeee sevgiyle kalın :)


Etli Biber Dolması

Malzemeler;
Yarım kilo dolmalık biber
200 gram kıyma
1 tane büyük soğan
1 kepçe ince bulgur
Bir tutam maydanoz
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane domates
2 kaşık kadar su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı;
Öncelikle biberleri temizleyelim ve yıkayalım. Bir kaba kıymayı ince doğranmış soğanı,sarımsağı ve maydanozu da koyalım. Diğer malzemeleri de koyalım ve yoğuralım biberleri dolduralım. Tencereye ayrıca 2 kaşık yağ ve salça koyalım biraz kavuralım doldurduğumuz biberleri dizelim üzerine gelecek şekilde su koyalım ve pişirelim. Kısık ateşte pişirelim çatalla anlayabiliriz piştiğini. Afiyet olsun.

12 Şubat 2015 Perşembe

Fındıklı Muffin Tarifi


Malzemeler;
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı fındık
1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
2,5 su bardağı kadar un
Yapılışı;
Öncelikle yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpalım ve sırasıyla bütün malzemeleri ekleyelim çırpalım küçük kek kalıplarına yada kağıtlara paylaştırarak dökelim kabarma payını unutmayalım ona göre dökelim 180 derece fırında pişirelim kürdanla test edelim. Ben kağıtlardan çıkarttım ve çikolata sosunda servis yaptım.

10 Şubat 2015 Salı

Garnitürlü Tavuk Yemeği


Malzemeler;
2 tane tavuk göğsü
340 gramlık hazır garnitür
1 tane büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Öncelikle yağı tencereye koyalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip hafif kavurup küp küp doğrayıp yıkayadığımız tavukları da ekleyelim. Salçayı ve baharatları ekleyelim ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim garnitürü yıkayıp süzelim onuda ekleyelim biraz sıcak su ekleyelim ve kısık ateşde pişirelim. Sıcak servis yapalım 

Şehriye Pilavı


Malzemeler;
2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağısıcak su
1 yemek kaşığı tuz
İsteğe bağlı tavuk bulyon

Yapılışı;
Pilav tenceresine yağı koyup eritin sıvı yağıda ekleyin. Arpa şehriyenin bir su bardağını ekleyin ve kavurun kalan şehriyeyide ekleyin ve bulyonu,tuzu ekleyip karıştırın sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşde pişirin şehriyeler suyunu çekince altını kapatın eğer pişmemişse sıcak su ekleyelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.


Yeşil Mercimek Yemeği


Malzemeler;
2 su bardağı yeşil mercimek
1 tane büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı;
Akşamdan mercimeği suya koyalım yada haşlayalım. Soğanları yemeklik doğra ve tencereye koy yağla pembeleşinceye kadar kavur salçayı,mercimeği ekle ve baharatları da ekle ve biraz daha kavur. Üstüne çıkmayacak şekilde sıcak su koyalım ben düdüklüde yaptın 15 dakika yeterli geldi. Sıcak servis yapalım.

Limonlu Portakallı Kek


Malzemeler;
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
 1,5 su bardağı un
2 adet limon
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal
YAPILISI;
Bir kaba yumurtaları ve şekeri ekle köpürene kadar güzelce çırp,sütü,yağı da ekle ve çırpmaya devam et. Portakalın kabuğunun rendesini ekleyelim ve yarısının suyunu sıkıp ekleyelim. limonların da suyunu sıkıp ekleyelim, bir tanesinin de kabuğunun rendesini yapıp ekleyelim. Ve kalan diğer malzemeleri de ekleyelim ve çırpalım yağlanmış kek kalıbına dökelim ve 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirelim.Soğuyunca ters çevirelim ve servis yapalım.