21 Mart 2015 Cumartesi

Patates Mücveri


Malzemeler;
3 tane patates
1 tane havuç
2 tane yumurta
4-5 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 diş sarımsak
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı kadar un
 kızartmak için sıvı yağ..... 
Yapılışı;
Bir kaba patatesleri ve havuçu soyup rendeliyelim,sularını sıkıp başka bir kaba alalım ve diğer malzemeleride katıp karıştıralım tavaya az yağ koyup kızdıralım ve kaşıkla karışımdan alıp kızgın yağa atalım çatalla biraz üzerlerini düzeltelim ve önlü arkalı kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alalım veeeeeeeee sıcak servis edelim AFİYET OLSUN....

19 Mart 2015 Perşembe

Burçak Bisküvili Etimek Tatlısı


Malzemeler;
1 paket etimek 
Muhallebisi için;
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı......... 
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu..... 
Üzeri için;
1 paket burçak bisküvi
 Yapılışı;
Öncelikle şerbetimizi yapalımki soğusun bunun için Bir tencereye suyu ve şekeri koyalım altını açıp şeker eriyene kadar karıştıralım kaynamaya başlayıncı limonu suyunu ekliyip altını kısalım 15-20 dakika kaynatalım ılınsın borcama etimekleri dizelim ve üzerine şerbeti gezdirelim.. diğer yandan sütü bir tencereye alalım unu ,şekeri,nişastayı koyup altını yakalım ve sürekli karıştıralım koyulaşana kadar. Ocaktan almaya yakın vanilya ve tereyağını koyalım ve altını kapatalım ve biraz sıcağı çıkınca etimeklerin üzerine dökelim ve yayalım oda sıcaklığına gelince dolapda bekletelim,burçakları robottan geçirelim ve servis yapacağımız zaman üzerlerine bolca serpiştirelim... AFİYET OLSUN

18 Mart 2015 Çarşamba

Dereotlu Peynirli Kek


Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 kase peynir
1 su bardağı kadarda dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
2 yemek kaşığı çörekotu

1 yemek kaşığı susam
Yapılışı;
Dereotu ve peynir hariç tüm malzemeyi sırasıyla koyup güzelce çırpıyoruz normal kek gibi dereotunu ve ezdiğimiz peyniride ekliyip güzelce karıştırıp yağlıyıp unladığımız ve isteğe göre susam ve çörek otu serpiştirdiğimiz kalıba çırpdığımız kek malzememizi boşaltıyoruz....180 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz...kürdan testiyle bakalım kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir,,,,fırından çıkartıp fırın telinin üzerine koyalım ve soğuyunca ters çevirip  çıkartalım.......... AFİYET OLSUN

17 Mart 2015 Salı

Tavuklu Börek Tarifi


Malzemeler;
4 tane yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
İçi İçin;
1 tane göğüs
2 tane soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin;
1 tane yumurta
Yapılışı;
Öncelikle tavuğu haşlayalım ve soğuyunca küçük küçük doğrayalım yemeklik doğradığımız soğanı tavada biraz kavuralım üzerine tavuğu ekleyelim ve tüm baharatları koyalım biraz daha kavurup kapatalım. Yufkayı tezgaha serelim süt,yoğurt ve yağ karışımını çırpıp sürelim yufkayı önce iki ucunu bir araya getirelim harçtan sürelim ve tekrar diğer uçları bir araya getirelim yani bohça şeklinde katlayın, yine harçtan sürelim ve dörde bölelim kare elde edeceğiz ortasına tavuğu koyalım ve yine bohça gibi kapatıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim yumurta sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Nefis bir börek oluyor. Sıcak servis 

16 Mart 2015 Pazartesi

Erzincan Un Çorbası


Malzemeler;
1 kase erişte
1 tane büyük soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 litre kadar sıcak su
1 yemek kaşığı tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Üzeri İçin;
2 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı nane
Yapılışı;
Öncelikle soğanı ince ve küçük bir şekilde doğrayalım. Küçük bir tencerede yağı ve soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım üstüne kaynamış suyu ekleyelim tuzunu da atalım erişteleri de ekleyelim ve ara sıra karıştırarak pişirelim. Altını kapatalım ve ılınmasını bekleyelim yoğurda su koyalım ve ayran yapalım içine sarımsağı da rende yapalım çorbamıza yavaş yavaş ekleyelim dikkat edelim yoğurdumuz çökmesin. Bir tavada tere yağını ve naneyi hafif yakıp çorbamızın üzerine gezdirelim. Ve sıcak servis yapalım. Afiyet olsun

15 Mart 2015 Pazar

Börülce Salatası


Börülceyle tanışmam bebeğimi dünya getirdikten sonra sütümün artması için önermeleriyle başladı ve ben gerçekten faydasını gördüm...
Emziren annelerin aklında bulunsun istedim sevgiler...
Malzemeler;
2 su bardağı kuru börülce
2 tane kırmızı biber
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu
5 dal yeşil soğan
1 tane havuç
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kadarda limon
Yapılışı;
Bir gece önceden börülceyi suya koyalım. Börülceyi süzüp yıkayalım ve bir tencereye alalım su ekleyip haşlayalım,haşlanınca süzüp soğuk sudan geçirelim ve geniş bir kaba alalım.. Yıkadığımız yeşillikleri doğrayalım ve ekleyelim,biberide doğrayalım havuçu rendeleyelim ve yagını.nar ekşisini.limonunu ve tuzunuda ekleyip güzelce karıştıralım ve servis tabağına alalım...
AFİYETLER OLSUN...