15 Şubat 2015 Pazar

Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler;
5-6  sap  pırasa
2 tane havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı kadar su
Yapılışı;
Pirinçleri yıkayalım ve süzelim. Pırasanın isteğe göre yeşil yerlerini kesip atalım ve pırasanın üst kabuğunu da kesip atalım. Pırasaları yıkayalım ve iki parmak kalınlığında doğrayalım,havuçları bıçakla kazıyıp ince doğrayalım ve tencerede yağı kızdıralım havuçları biraz kavuralım pırasayı da ekleyelim ve kapağını kapatalım. Orta ateşte beş dakika kendi kendilerine kavrulsunlar,diğer tarafta suya,tuzu,şekeri,unu ve limonu ilave edip karıştıralım bu karşımı pırasaların üzerine gezdirelim. Havuçların yumuşamasına yakın pirinci ilave edelim ve pişirelim.

5 yorum:

  1. çok severim pırasayı. tesadüf daha bu akşam pişirdim...ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. ayy bizim evin en şahanelerinden :) ellerinize sağlıkkk ... Ben un koymadım hiç , ama deneyeceğim...

    YanıtlaSil