28 Şubat 2015 Cumartesi

Ispanak Ve Pırasa Kavurma


Malzemeler;
Yarım kilo ıspanak
Yarım kilo pırasa
2 tane büyük soğan
1 kaşık salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
3 kaşık sıvı yağ
3 tane yumurta
Yapılışı;
Ispanağı ve pırasayı temizleyelim  ve güzelce yıkayalım, Süzülen sebzeleri ufak ufak doğrayalım, tavaya yağı ve yemeklik doğranmış soğanları koyalım kavuralım soğanlar hafif pembeleşince salçayı ve sebzeleri koyalım ve tüm baharatları da ekleyelim suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim suyu azsa sıcak su ekleyelim pişince üç yerine yumurtaları kıralım ve sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun

28 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir lezzet eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. İki güzel lezzetin bir araya gelmesi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ewet gerçektende öyle teşekkürler..

      Sil
  5. Ellerinize sağlık, güzel olmuş,bende sık sık yaparım, pek de severim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh ohh sizinde ellerinize sağlık..teşekkürler.sevgiler..

      Sil
  6. Ben çok severim ama eşim severek yemez..Kendim için azda olsa yaparım bolda limon daha ne olsun...Size afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ewet öylede biraz zor oluyor ama olsun kendimiz içinde olsa yapıp yemek lazım..

      Sil
  7. Hiç pırasalı yemedim. Pırasayı çok sevmem ama tadını merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim çok güzel bir lezzet

      Sil
  8. ıspanağı bir makarna ile birde böyle yumurtalı tüketebiliyorum =)

    YanıtlaSil
  9. ben hiç yapmadım çokda merak ettim tadını elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Pırasalı ayrı, ıspanaklı ayrı yaparım ama bir arada denememiştim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böylede çok güzel oluyor deneyin pişman olmazsınız...

      Sil
  11. Ne guzel olur bu lezzet bu gun yapayim bari ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,
    Sayfanızda gezdim dolaştım yorumum da bu tarife kısmet oldu :) Ispanağı pırasayla kavurmak hoş bir fikir bir daha ki sefer ben de böyle deneyim, elinize sağlık. Şifa olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil