10 Şubat 2015 Salı

Garnitürlü Tavuk Yemeği


Malzemeler;
2 tane tavuk göğsü
340 gramlık hazır garnitür
1 tane büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Öncelikle yağı tencereye koyalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip hafif kavurup küp küp doğrayıp yıkayadığımız tavukları da ekleyelim. Salçayı ve baharatları ekleyelim ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim garnitürü yıkayıp süzelim onuda ekleyelim biraz sıcak su ekleyelim ve kısık ateşde pişirelim. Sıcak servis yapalım 

13 yorum:

  1. Bu yemeği çok seviyorum...Hem doyurucu helede elinizin altında garnitür varsa tavuk etiyle inanılmaz lezzetli..Ben birkaç dalda taze biberiye otu ekliyorum o kokusu mestediyor insanı....Sizinde ellerinize sağlık yağıyla kırmızılığıyla tam olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler birde öyle denerim biligi için teşekkürler..

      Sil
  2. Hem pratik hemde lezzetli bir tarif..Eline saglık canım...

    YanıtlaSil
  3. Yanına da pirinç pilavı harika olur.. Elinize sağlık😍

    YanıtlaSil
  4. evet teşekkürler gerçektende harika oluyor..

    YanıtlaSil
  5. evet teşekkürler gerçektende harika oluyor..

    YanıtlaSil
  6. Tencere yemekleri kesinlikle favorim.. nefis elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Şahane bir ev yemeği gayet yalın bir tencere yemeği.
    Ellerinize sağlık. Harika.

    YanıtlaSil