18 Şubat 2015 Çarşamba

Karnabahar Yemeği


Malzemeler;
Küçük bir tane karnabahar
1 kase kıyma
1 tane büyük soğan
2 tane havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Tencereye yağı koyalım ince doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım kıymayı da ekleyelim ve biraz daha kavuralım havuçları halka halka doğrayıp onu da katalım salçayı da ekleyelim temizleyip dallarını ayırdığımız karnabaharı da ekleyelim malzemeyi karıştırıp üzerini örtecek şekilde sıcak su ekleyelim tuzunu da atıp karnabaharlar yumuşayana kadar pişirelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Bu akşamki yemeğim benim de :))
    Kıyma çok lezzet veriyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Karnabaharı kıymalı, zeytinyağlı, beşamelli veya kızartması. Nasıl olsa yerim. Bayılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh ne güzel benim pek aram yoktur çocuklar için yapıyorum...

      Sil
  3. Karnabahar yemeğine kıyma girince çok lezzetli oluyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil