Malzemeler;
Küçük bir tane karnabahar
1 kase kıyma
1 tane büyük soğan
2 tane havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
Tencereye yağı koyalım ince doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım kıymayı da ekleyelim ve biraz daha kavuralım havuçları halka halka doğrayıp onu da katalım salçayı da ekleyelim temizleyip dallarını ayırdığımız karnabaharı da ekleyelim malzemeyi karıştırıp üzerini örtecek şekilde sıcak su ekleyelim tuzunu da atıp karnabaharlar yumuşayana kadar pişirelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.
Bu akşamki yemeğim benim de :))
YanıtlaSilKıyma çok lezzet veriyor, ellerinize sağlık...
teşekkürler sizede afiyetler olsun...
SilKarnabaharı kıymalı, zeytinyağlı, beşamelli veya kızartması. Nasıl olsa yerim. Bayılıyorum.
YanıtlaSilohh ne güzel benim pek aram yoktur çocuklar için yapıyorum...
SilKarnabahar yemeğine kıyma girince çok lezzetli oluyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Sil