Malzemeler;
1 paket fiyonk makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket et bulyon
1 yemek kaşığı tuz
Kaynar su
Üzeri için;
sarımsaklı yoğurt
Sosu İçin;
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı su
Yapılışı;
Öncelikle yağı koyalım eritelim makarnayı da ekleyip sürekli karıştıralım ve et suyunu koyalım pembeleşince kaynar suyu yüzüne çıkacak kadar ekleyelim tuzunu da atalım ve pişirelim su yetmezse sıcak su ilave edebiliriz. Ilınınca tabağa alalım ve sarımsaklı yoğurt döküp üzerine sos gezdirelim. Afiyet olsun.
Be de makarnayı hep böyle yaparım.
YanıtlaSilama çok güzel oluyor birde süzme derdide yok...
SilSüpermiş Sedacım erişte gibi olmuştur tadı :)Ellerine sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim ewet öyle oldu..sevgiler..
SilHep yapmak istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilbencede denemelisiniz..teşekkürler...sevgiler...
SilÇok önceden bir yemiştim bunu.. Hatırlattınız.. Ayrıca nefis görünüyor.. Elinize sağlıkkk
YanıtlaSilhem çok lezzetli hemde kolay..teşekkürler..
SilKavurarak yapılan makarna daha lezzetli oluyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil