16 Şubat 2015 Pazartesi

Kavurma Makarna


Malzemeler;
1 paket fiyonk makarna
2 yemek kaşığı  tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket et bulyon
1 yemek kaşığı tuz
Kaynar su

Üzeri için;
sarımsaklı yoğurt
Sosu İçin;
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı su
Yapılışı;
Öncelikle yağı koyalım eritelim makarnayı da ekleyip sürekli karıştıralım ve et suyunu koyalım pembeleşince kaynar suyu yüzüne çıkacak kadar ekleyelim tuzunu da atalım ve pişirelim su yetmezse sıcak su ilave edebiliriz. Ilınınca tabağa alalım ve sarımsaklı yoğurt döküp üzerine sos gezdirelim. Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. Be de makarnayı hep böyle yaparım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama çok güzel oluyor birde süzme derdide yok...

      Sil
  2. Süpermiş Sedacım erişte gibi olmuştur tadı :)Ellerine sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ewet öyle oldu..sevgiler..

      Sil
  3. Hep yapmak istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede denemelisiniz..teşekkürler...sevgiler...

      Sil
  4. Çok önceden bir yemiştim bunu.. Hatırlattınız.. Ayrıca nefis görünüyor.. Elinize sağlıkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem çok lezzetli hemde kolay..teşekkürler..

      Sil
  5. Kavurarak yapılan makarna daha lezzetli oluyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil