6 Mart 2015 Cuma

Balkabaklı Cezerye


Malzemeler;
2 dilim bal kabağı
1 çiftli paket petibör bisküvi
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı;
Öncelikle kabakları rendeleyip 1 çay bardağı kadar suyla pişirelim. İyice yumuşayınca bir kaba alalım içine bisküvileri ufalayıp koyalım  ve diğer tüm malzemeleri koyup güzelce yoğuralım. Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp, Hindistan cevizine,fındığa ,kakaoya ve fıstığa bulayalım. Servis yapalım.

27 yorum:

  1. Bu tarifte biskuvi yerine bir-iki gunluk kekleri de kullanabiliriz değil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ewet aynen kalmış kek ve kurabiyede ekleyebiliriz...

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Elimde günlerdir sürünen kabak tatlısı var. Ben bunu bu tarfile değerlendiririm kiii :))
    Ay süper oldu valla, harika tarif...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh ne güzel kolay gelsin afiyetler olsun...

      Sil
  4. denemek lazım güzel bir lezzet bayıldımm sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçektende lezzetli ve kolay bir tarif..deneyin pişman olmazsınız..

      Sil
  5. Hepsi birbirinden güzel.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ah balkabagıı cok severiim elinize saglık

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir tat. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir lezzet, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  9. Renk renk her birinden birer tane aldım..Ellerine sağlık Seda'cığım.

    YanıtlaSil
  10. Anneme göndereyim bu tarifi bayılır, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Ben bunu havuçla yapıyorum oda lezzetli oluyor bal kabağı denemedim elinize sağlık.

    YanıtlaSil