10 Şubat 2015 Salı
Şehriye Pilavı
Malzemeler;
2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağısıcak su
1 yemek kaşığı tuz
İsteğe bağlı tavuk bulyon
Yapılışı;
Pilav tenceresine yağı koyup eritin sıvı yağıda ekleyin. Arpa şehriyenin bir su bardağını ekleyin ve kavurun kalan şehriyeyide ekleyin ve bulyonu,tuzu ekleyip karıştırın sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşde pişirin şehriyeler suyunu çekince altını kapatın eğer pişmemişse sıcak su ekleyelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Şehriyeli pilav favorimdir benim de:)Ellerine sağlık canım nefis olmuş..Sevgilerimle..
YanıtlaSilçok teşekkürler..sevgiler..
YanıtlaSilYanına da güzel bir Ankara Tava çok yakışır :)
YanıtlaSilankara tavayı hiç bilmiyorum..teşekkürler..
SilBende pirinç pilavı nı daha az yapar oldum.
YanıtlaSilŞehriye pilavı çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
aynen öyle teşekkürler...
Silellerinize sağlık çok sevdiğim bir pilav görüntüsü lezzetini anlatıyor nefis
YanıtlaSilçok teşekkürler..sevgiler..
SilEllerinize sağlık, pilavın en sevdiğim halidir..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim..
Silçok severim, elinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler..
SilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler..
SilŞehriye pilavını severim.. ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilteşekkür ederimm...
SilBenim de çok sevdiğim bir pilavdır..Ellerinize sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilSehriye pilavi cok guzel oluyor.. Ellerinize saglik.. Ozellikle Ankara Tava ile beraber favorimdir..
YanıtlaSil