28 Ocak 2015 Çarşamba

Bal Kabağı Dolması

Malzemeler;
1 kilo balkabağı
200 gr kıyma
2 tane soğan
1 kepçe ince bulgur
2 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı su
Yapılışı;
Kabağı resimdeki gibi küçük ince kare şeklinde keselim ve geceden tuzlayıp bekletelim sabah o ince dilimleri tekrar ikiye ayırmadan dikkatlice keselim. Tüm malzemeyi koyalım.soğanı,maydanozu,dereotunu ince ince doğrayalım onları da katalım ve yoğuralım. Yayvan bir tencereye yağ,salça koyup kavuralım ve kabakları hafifçe ayırarak içten ceviz kadar alıp koyalım tencereye dizelim yarıya kadar su koyup birazda tuz serpip pişirelim çatalla kontrol edebiliriz. Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.



5 yorum:

  1. Çok severim. ilk kez rastladım. Muş yöresinin bir yemegidir . Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ilk defa gördüm buda listeye dahil oldu. elinize emeğinize sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ben de ilk kez görenlerdenim. Çok ilginç, farklı bir tarif. Yöresel bir yemek demek. Denemek lazım. Çok merak ettim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Enteresan bir tarif. Denemek lazım.

    YanıtlaSil
  5. Enteresan bir tarif. Denemek lazım.

    YanıtlaSil