29 Ocak 2015 Perşembe

Erzincan Ketesi


Malzemeler;
1,5 paket margarin
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un


İçi İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzeri İçin;
1 tane yumurta
Yapılışı;
Büyük bir kaba öncelikle sütü ılıtıp koyalım ve tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım yavaş yavaş unu ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Üstünü örtelim ve birkaç saat hamurun mayalanmasını bekleyelim ve bu arada içini hazırlayalım. Yağı tuzu koyalım unu yavaşça eklerken yoğuralım katı bir iç olacak resimdeki gibi. Hamuru 16 elma büyüklüğünde bezeye ayıralım ve oklavayla açabildiğimiz kadar açalım resimde de gözüktüğü gibi hamurun iki ucunu ortada buluşturalım ve iç harçtan koyalım rulo yapalım resimdeki gibi gül böreği şeklinde yapalım yumruğumuzla hafifçe bastırarak ezelim üstüne yumurta sürelim isteğe göre susam ve çörek otu serpebiliriz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.


1 yorum: