29 Ocak 2015 Perşembe

Portakallı Bisküvili İrmik Tatlısı



Malzemeler;
Alt Taban İçin;
2 paket bisküvi kakaolu ve yulaflı kullandım
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Biraz süt
İrmik İçin;
1 litre süt12 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Portakal Jölesi İçin;
2 su bardağı taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı;Öncelikle alt tabanı yapıyoruz. Bisküviyi,kakaoyu,tarçını un haline getirene kadar rondo dan geçirelim,yağını da ekleyelim bisküvilerin birbirini tutması için birazda süt ekleyelim yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına elimizle bastırarak eşit şekilde yayalım ve buzdolabına kaldıralım. Tencereye sütü, irmiği,şekeri koyup sürekli karıştırarak pişirelim katılaşınca vanilyayı döküp ocaktan alalım mikserle hızlı ayarda 5 dakika kadar çırpalım ve bisküvilerin üzerine dökelim. Portakal suyunu,şekeri ve nişastayı da küçük bir tencereye koyalım ve katılaşana kadar sürekli karıştıralım,koyu bir kıvam olunca alalım ve irmiğin üzerine dikkatlice döküp yayalım,soğuyunca buzdolabına koyalım ve 5-6 saat sonra servis yapalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder