29 Ocak 2015 Perşembe

Susamlı Poğaça Tarifi


Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
125 gram margarin
2 tane yumurta
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin;
Peynir veya Patates
Üzeri için;
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı kadar susam
Yapılışı;
Öncelikle yağı eritelim yoğurma kabımıza alalım ve sırasıyla diğer tüm malzemeleri koyalım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım.Dikkat edelim hamurumuz sert olmasın bir kaç saat üstünü kapatıp mayalanmasını bekleyelim. Diğer yandan suyla pekmezi karıştıralım bir tabağa koyalım susamı da bir tabağa koyalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım avucumuzda bastırarak açalım içimizi koyalım ve oval bir şekilde kapatalım kapattığımız yer alta gelecek hafifçe üzerine bastıralım önce pekmezli suya sonrada susama bulayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim bıçakla hafifçe çok bastırmadan üç tane çizik atalım 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarınca biraz su serpelim.

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :) Sizi takipteyim ben de bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyorlar:))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  4. bunlar ye beni ye beni diyor.. ilk fırsatta bende deneyeceğim..
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Bu pohaçalar çabuk bayatlıyor mu ? benim yaptığım pohaçalar ertesi gün yumuşaklığını kaybediyor :(

    YanıtlaSil