29 Ocak 2015 Perşembe

Tavuklu Patates Kızartması


Malzemeler;
2 adet tavuk göğsü
2 adet patates
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çaykaşığı kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin;
2 tane domates
2 diş sarımsak
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yapılışı;
Öncelikle tavukları güzelce yıkayalım ince dikdörtgen keselim ve süzelim. Aynı şekilde patatesleri de yıkayalım ince keselim ve süzelim. Diğer tarafta yayvan bir tabağa unu ve baharatları koyup karıştıralım. Yağı kızdıralım öncelikle patatesleri kızartalım sonra tavuğu un karışımına bulayıp kızartalım. İsteğe göre domatesleri rendeleyip içine sarımsağı tuzu koyup kaynatıp sos yapalım yada ketçapla servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder