29 Ocak 2015 Perşembe

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi


Malzemeler;
1 tane yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Kızartmak İçin;
Sıvı yağ
Yapılışı;
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi koyup elimizle karıştıralım azar azar un eklerken kabartma tozunu da ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur yapalım zamanınız varsa yarım saat kadar bekletelim ve düz zeminde hamuru üçe bölelim ve 1 santim kalınlığında merdaneyle açalım istediğimiz şekillerde keselim ve kızgın yağda kızartalım. Gerçekten hiç yağ çekmiyor istediğiniz saatte yapabileceğiniz harika bir lezzet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder