28 Ocak 2015 Çarşamba

Ev Yapımı Kapalı Pide

Malzemeler;
2 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un

 İç Harcı;
300 gr. kıyma
2 büyük soğan
2 yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı;
Öncelikle geniş bir kapta un hariç tüm malzemeyi koyup elimizle karıştıralım ve yavaş yavaş unu ekleyelim.Çok sert olmayan bir hamur elde edelim ve üzerini örtüp birkaç saat mayalanmaya bırakalım.İçi için bir kaba kıymayı koyup soğanları ve biberleri ince doğrayıp koyalım. Maydanozu da ince kıyıp ekleyelim ve diğer tüm malzemeyi koyup elimizle iyice yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve merdaneyle uzun şekilde açalım iç harcı koyup elimizle yayalım ve hamurun iki ucunu birleştirerek kapatalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim isteğe göre yumurta sürebiliriz 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Çıkarınca tereyağı sürelim.


13 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor .Kıymalı olması tercihimdir.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel tarif ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  3. Kapalı pideyi çok severim hem de kıymalı ! Ellerinize sağlık nefis görünüyorlar

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Kapalı olsun açık olsun ama ev yapımı pide olsun diyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım.. nefisss.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil