Malzemeler;
1 paket fırın makarna
1 litre kadar su
tuz
Beşamel sosu için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Arası İçin;
Bir kase lor
Üzeri için;
Bir kase rendelenmiş kaşar
Yapılışı;
Yayvan bir tencerede makarnayı 10 dakika kadar haşlayalım ve süzelim. Diğer taraftan küçük bir tencerede yağı koyup unu kavuralım un kokusu çıkana kadar sonra yavaş yavaş sütü koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim tuzu ekleyelim ve katılaşınca kapatalım ama topak olmamasına dikkat edelim. Fırın tepsisine yağ sürelim haşlanan makarnayı beşamel sosuyla karıştıralım yarısını tepsiye dizelim arasına lor serpelim ve kalan diğer makarnayı da döküp yayalım 180 derece fırında pişirelim biraz pişince çıkartıp kaşarı her yerine serpelim ve tekrar pişirmeye devam edelim toplamda 25 dakika pişirmek yetiyor.
Çok severim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
bizde çok severiz ve sıklıkla yaparız..çok tekkür ederim...
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil