28 Ocak 2015 Çarşamba

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Malzemeler;
Yarım kilo ıspanak
Yarım kilo lor
4 tane yufka
1 tane büyük soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tane yumurta
Yapılışı;
Ispanakları güzelce yıkayıp süzelim yemeklik doğradığımız soğanı tavaya alalım yağımızdan bir kaç kaşık alıp koyalım ve hafif kavurup ıspanağı vede baharatları ekleyelim suyunu salıp çekince altını kapatalım ve ılınınca loru da ekleyelim. Yufkayı tezgaha serelim dörde bölelim yağı,sütü ve suyu karıştırıp fırçayla sürelim harcı geniş tarafa koyup rulo yapalım ve etrafında çevirip gül şekli verelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Yumurta sürelim 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Ispanaklı börek en favorim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim gerçektende çok lezzetli oluyor..

      Sil
  2. Biraz acılı biraz yağlı.. ne güzel olur.. elinize sağlık bayılırım..

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık ıspanaklı börek yenmez mi

    YanıtlaSil
  5. Bizim evde en cok yapilan boreklerin basinda gelir.. Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil