Malzemeler:
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı şeker
2 paket sade petibör bisküvi
1 çay bardağı fındık veya ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Kabakları resimdede görüldüğü gibi küçük kareler şeklinde doğrayıp tepsiye dizelim. Üzerine şekeri her yerine gelicek şekilde serpelim ve bu şekilde yarım saat bekletelim. Tekrar şekerler erisin diye kabakları ters düz yapıp 200 derece fırında suyunu çekip üzerleri kızarana kadar pişirelim. Bu arada 1 su bardağı sütle kremşantiyi mikserle köpürene kadar çırpalım. Streç serili kalıba öncelikle şantiyi eşit şekilde yayıp dolapta biraz bekletelim. Fırından çıkartıp ısıttığımız kabaklara bisküvileri kırıp atalım tarçını ve fındığı da ekleyip elimizle yoğuralım. Soğuyan kremşantinin üzerine her yeri eşit olacak şekilde yayalım. Bir gece yada birkaç saat dolapta dinlendirelim.Ters çevirip streci çıkartalım ve dilimliyerek servis yapalım .
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
Nefis görünüyor ellerine sağlık :) Teşekkürler paylaşım için takipteyim bana da beklerim.
YanıtlaSilSevgiler blogkizsalseyler ♥
Teşekkür ederim ..bende sizi takipdeyim :)
Silteşekkürler :)
SilHayırlı olsun ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim:)
Silyapılışı kolay ve lezzetli bir pasta tarifi bence. ilk fırsatta deneyeceğim. elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim gerçekten çok kolay ve lezzetli bir tarif...
SilKabak tatlılarına bayılırım bu tarif de denemek istiyorum ellerinize sağlık afiyet olsun :))
YanıtlaSildenemenizi tavsiye ederim gerçektende güzel bir tatlı :)
SilÇok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Silkabağı her şekilde severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürler :)
SilKabağı sadece kendi başına pek yiyemiyorum ama sanırım böyle güzel olacak (: elinize sağlık
YanıtlaSilbende yemeden öyle düşünüyordum ama kabak gibi değil havuç gibi cezerye tadında tavsiye ederim...
Silçok lezzetli görünüyor, en kısa zamanda denemek istiyorum..
YanıtlaSilbillurcraft.blogspot.com
teşekkür ederim...denemenizi tavsiye ederim...
SilOhhh mis gibi ellerinize sağlık Sevgiler
YanıtlaSilçokk teşekkür ederim :)
SilNefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilEllerinize sağlık..Krem şanti yerien muhallebide / irmik de kullanılabilir sanırım.. Afiyet olsun..
YanıtlaSilewet olabilir öyle denemedim ama farklı olur...teşekkür ederim..
Silhayırlı ve güzel paylaşımlar olsun.sevgiler. tarifin çok güzel:)))
YanıtlaSilewet işallah öyle olur...çok teşekkür ederim...
SilEllerinize sağlık super gorunuyor
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
SilEllerinize sağlık, farklı bir tarif olmuş …
YanıtlaSilAfiyetler olsun…
Sevgiler…
teşekkür ederim,farklı ve güzel bir tarif..
SilBalkabaklı lezzetleri o kadar çok kullanıyorum ki soframda. .. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
teşekkür ederim...ben yeni yeni keşfediyorum ...
SilBir de kedi dili bisküvi ile deneyin derim. Ellerinizle saglik
YanıtlaSilen kısa zamanda deniycem çok teşekkür ederim...
SilHımmm çok lezzetli görünüyor Ellerinize sağlık ):
YanıtlaSilhttp://eceabdioglu.blogspot.com.tr/
teşekkür ederim ..takibe aldım...
SilAllahım ne güel bir görüntü. Kabağın her türlüsüne bayılırım ellerinize sağlık :D www.acemiden.com
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.takibe aldım...
Silkabak tatlısını çok severim ama,bir beceremedim yapmasını bunu ilk fırsatta deneyeceğim elinize sağlık
YanıtlaSiltavsiye ederim benimde ilk tecrübemdi ve çok güzeldi..
SilÇOK güzel görünüyor Kabak tatlısını ailece çok severiz en kısa zamanda birde böyle deneyeceğim. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok sevinirim deneyin pişman olmazsınız..
SilBayılırım kabak tatlısına buda değişik bir tarif ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim..
Silçok hafif bir tatlı gibi duruyor :) Ne kadarda balkabağı sevmesemde kremsantılı güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilhttp://sedefilemodamakyaj.blogspot.com.tr/
ewet kremşanti ayrı bir tat verdi..teşekkürler hemen ziyaret ediyorum..
SilTatlının hertürlüsünü çok severim,balkabağınıda eminim çok nefis olmuştur,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yiyenlerde çok beğendiler..
SilEllerine saglik.. Goruntusu kadar Tadida cok guzeldir eminim..
YanıtlaSil