29 Ocak 2015 Perşembe

Kremşantili Balkabak Tatlısı


Malzemeler:
1  kilo  balkabağı
1,5   su  bardağı   şeker
2  paket  sade  petibör  bisküvi
1  çay  bardağı  fındık  veya  ceviz
1  tatlı  kaşığı  tarçın


1 paket sade kremşanti
1 su  bardağı  süt
Yapılışı:
Kabakları resimdede görüldüğü gibi küçük kareler şeklinde doğrayıp tepsiye dizelim. Üzerine şekeri her yerine gelicek şekilde serpelim ve bu şekilde yarım saat bekletelim. Tekrar şekerler erisin diye kabakları ters düz yapıp 200 derece fırında suyunu çekip üzerleri kızarana kadar pişirelim. Bu arada 1 su bardağı sütle kremşantiyi mikserle köpürene kadar çırpalım. Streç serili kalıba öncelikle şantiyi eşit şekilde yayıp dolapta biraz bekletelim. Fırından çıkartıp ısıttığımız kabaklara bisküvileri kırıp atalım tarçını ve fındığı da ekleyip elimizle yoğuralım. Soğuyan kremşantinin üzerine her yeri eşit olacak şekilde yayalım. Bir gece yada birkaç saat dolapta dinlendirelim.Ters çevirip streci çıkartalım ve dilimliyerek servis yapalım .
Afiyet Olsun

48 yorum:

  1. Nefis görünüyor ellerine sağlık :) Teşekkürler paylaşım için takipteyim bana da beklerim.

    Sevgiler blogkizsalseyler ♥

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. yapılışı kolay ve lezzetli bir pasta tarifi bence. ilk fırsatta deneyeceğim. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim gerçekten çok kolay ve lezzetli bir tarif...

      Sil
  4. Kabak tatlılarına bayılırım bu tarif de denemek istiyorum ellerinize sağlık afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemenizi tavsiye ederim gerçektende güzel bir tatlı :)

      Sil
  5. Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. kabağı her şekilde severim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Kabağı sadece kendi başına pek yiyemiyorum ama sanırım böyle güzel olacak (: elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yemeden öyle düşünüyordum ama kabak gibi değil havuç gibi cezerye tadında tavsiye ederim...

      Sil
  8. çok lezzetli görünüyor, en kısa zamanda denemek istiyorum..
    billurcraft.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim...denemenizi tavsiye ederim...

      Sil
  9. Ohhh mis gibi ellerinize sağlık Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık..Krem şanti yerien muhallebide / irmik de kullanılabilir sanırım.. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ewet olabilir öyle denemedim ama farklı olur...teşekkür ederim..

      Sil
  12. hayırlı ve güzel paylaşımlar olsun.sevgiler. tarifin çok güzel:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ewet işallah öyle olur...çok teşekkür ederim...

      Sil
  13. Ellerinize sağlık super gorunuyor

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık, farklı bir tarif olmuş …
    Afiyetler olsun…
    Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,farklı ve güzel bir tarif..

      Sil
  15. Balkabaklı lezzetleri o kadar çok kullanıyorum ki soframda. .. Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim...ben yeni yeni keşfediyorum ...

      Sil
  16. Bir de kedi dili bisküvi ile deneyin derim. Ellerinizle saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa zamanda deniycem çok teşekkür ederim...

      Sil
  17. Hımmm çok lezzetli görünüyor Ellerinize sağlık ):

    http://eceabdioglu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  18. Allahım ne güel bir görüntü. Kabağın her türlüsüne bayılırım ellerinize sağlık :D www.acemiden.com

    YanıtlaSil
  19. kabak tatlısını çok severim ama,bir beceremedim yapmasını bunu ilk fırsatta deneyeceğim elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim benimde ilk tecrübemdi ve çok güzeldi..

      Sil
  20. ÇOK güzel görünüyor Kabak tatlısını ailece çok severiz en kısa zamanda birde böyle deneyeceğim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevinirim deneyin pişman olmazsınız..

      Sil
  21. Bayılırım kabak tatlısına buda değişik bir tarif ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  22. çok hafif bir tatlı gibi duruyor :) Ne kadarda balkabağı sevmesemde kremsantılı güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
    http://sedefilemodamakyaj.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ewet kremşanti ayrı bir tat verdi..teşekkürler hemen ziyaret ediyorum..

      Sil
  23. Tatlının hertürlüsünü çok severim,balkabağınıda eminim çok nefis olmuştur,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim yiyenlerde çok beğendiler..

      Sil
  24. Ellerine saglik.. Goruntusu kadar Tadida cok guzeldir eminim..

    YanıtlaSil